In de boekenkast: Afrikaners; de lotgevallen van een volk op drift

Die Amerikaanse presidentsverkiesing – ‘n FAK-perspektief
Oktober 30, 2012
Kulturele kapitaal se waarde vir sakelui
Oktober 30, 2012

By Natasja le Roux

“Zo hetzelfde en toch zo totaal anders.” Met deze woorden kenschetst de Nederlandse journalist Fred de Vries de relatie tussen Nederlanders en Afrikaners. In 1992 is hij voor de eerste keer in Zuid-Afrika komen wonen en, zoals hij het zelf zegt, gaandeweg door de Afrikaners geïntrigreerd geraakt. Zijn boek Afrikaners; de lotgevallen van een volk op drift omschrijft De Vries als ‘…een reis door de steden, langs de boerderijen, naar de dorpjes en de eindeloze vlaktes en de Kaap, om uiteindelijk te stuiten op de vraag: is er nog wel plek voor een blanke in Zuid-Afrika?”

De vele eigen ervaringen die …Lees Meer

Van: Standpunte

Laat 'n boodskap

error: Content is protected !!