Ons legendes: Lied van Gé se lewe

deur Daantjie Dinamiet

Op 29 September 1999 het die Suid-Afrikaanse musiekbedryf ’n legende verloor toe Gé Korsten oorlede is.

Gérard Korsten is op 6 Desember 1927 in Rotterdam in Nederland gebore en was sewe jaar oud toe sy gesin na Suid-Afrika geïmmigreer het. Nadat hy aanvanklik as elektrisiën gekwalifiseer het, het hy in 1952 as bariton met sy sangstudie aan die SA Musiekkollege in Kaapstad begin. In daardie jaar is hy en sy vrou, Elna, ook getroud. In 1955 het hy na Pretoria verhuis en Albrecht Lewald het Gé se stem na die hoër register van ’n liriese tenoor ontwikkel. In dieselfde jaar was Gé ’n stigterslid van die Pretoria Operagroep. Hy het sy studie onder Nellie du Toit, saam met wie hy gereeld gesing en ’n aantal albums opgeneem het, voortgesit en in 1963 het hy oorsee gegaan en verskeie operarolle vertolk.

Lees verder in Oktober se ink