Resensie: Krag in die Naam van Jesus – Rudi Muller

deur Daantjie Dinamiet

Sommige kunstenaars het al die skuif van kommersiële na Christelike musiek gemaak, en nie almal het noodwendig sukses in hierdie genre behaal nie.

Een kunstenaar wie se gewildheid egter wel toegeneem het sedert hy dit gedoen het, is Rudi Muller. Hy het reeds drie Christelike albums vrygestel en nou is die beste snitte van hierdie albums, asook ’n paar nuwes, op ’n versamelalbum vrygestel.

Rudi het die titelsnit van hierdie versameling, “Krag in die Naam van Jesus”, saam met Kobie Koen geskryf, en dit het die potensiaal om baie gewild te word. Vir kunstenaars wat Christelike musiek sing, is dit nie noodwendig belangrik nie, maar dit is tog sekerlik lekker om te hoor wanneer gemeentes dit begin sing. “Draai na die kruis” was een van die beste snitte vanaf sy eerste Christelike album, Deurbraak. “Jy bly my kind” herinner ’n mens aan die gelykenis van die verlore seun; in die musiekvideo word ’n jong man wat tot gevangenisstraf gevonnis is, uitgebeeld. “Maak my nuut” is ’n baie goeie oorspronklike komposisie en nog ’n hoogtepunt vanaf die Deurbraak-CD.

Lees verder in ink Januarie 2018