In 2001 het Karen Zoid die Afrikaanse musiekbedryf soos ’n bom getref met haar debuuttreffer “Afrikaners is plesierig”.

Baie jongmense is egter onbewus van die feit dat dit gebaseer was op ’n baie ou Duitse volksliedjie wat in Afrikaans vertaal is. Die oorspronklike woorde daarvan is “Die Tiroler sind lustig, die Tiroler sind froh; sie verkaufen das Bettzeug und schlafen auf Stroh” (die Tirolers is bly, die Tirolers is vrolik; hulle verkoop hul beddegoed en slaap op strooi). Die Afrikaanse woorde is geskryf deur A.D.E. Gutsche, wat ook vir die eerste vers van Hansie Slim verantwoordelik was. Karen het haar eie liedjie rondom dié bekende liedjie geskryf en die wysie daarvan vir die refrein verander.

Dié liedjie is nie net in die oorspronklike FAK-Sangbundel ingesluit nie, maar dit is ook die liedjie wat aan die begin van elke Volkspele-byeenkoms gesing en gespeel word.